in

Знаците, че връзката ви има нужда от промяна… или прекратяване

Докато връзката ви не е нужно да бъде съвършена, трябва да гледате някои тревожни модели и тенденции във времето . Не е необичайно хората да прекарват месеци или дори години заедно с някого, дори да знаят, че връзката им не върви на никъде. Но, ако вие не искате да сте от тези хора, ето за какво да следите:

Липса на комуникация

Когато стане въпрос за сексуалните ви желания, чувства, мечти, планирането на почивката или друг вид разговор, успявате ли да го проведете нормално или единия от вас се затваря в себе си и сменя темата? Един от основните признаци, че връзката ви се развива добре, е добрата комуникация. Щастливите двойки споделят, че при тях разговорите винаги протичат напълно гладко и естествено. Ако при вас не е така, добре е да обмислите отношенията си.

Липса на доверие

Когато човек има затруднения да бъде честен със себе си, може да е трудно да бъде честен и с най-любимия си човек.  Лице, което не поема отговорност за действията си, не е почтено и няма отношение към партньора си.

Приятелите и семейството ви не одобряват връзката

Ако има нещо нередно в човека до вас, което изглежда очевидно за онези, които ви познават толкова добре, може да се наложи да  се вслушате в това, което те казват.  Често, когато сме в нова връзка , ние можем да бъдем отбранителни, когато става дума за критика към новия ни партньор, но понякога това е странична перспектива, която е нужна. И макар че не е нужно да управлявате вашите връзки под ръководството на вашите близки приятели и членове на семейството, струва си поне да чуете мнението им.

Прекален контрол

Ако вашият партньор се опитва да „раздели и завладее“ като се опитва да създаде разстояние между вас и други значими хора в живота ви, като приятели и семейство, това определено е проблем. Вашият партньор не трябва да контролира къде отивате или да се опитва да ограничи вашия свят само до това, което е важно за него.  В тези случаи вашият партньор може да очертае нуждата да избирате между него и приятелите си с цел да покажете любовта си към него. Запомнете, това не е любов.

Искате различни неща

Да имате различни интереси и дори противоположни гледни точки от партньора си е нещо нормално, но за дългосрочните цели и как желаете да живеете живота си, вие и вашият партньор трябва да споделите подобно виждане. Обсъдете всички важни аспекти на живота си като брак, деца, кариерно развитие, местоживеене.  След това вземете това, което той казва на сериозно и не мислете, че можете да ги промените или да ги манипулирате, за да ги накарате да направят нещо, което са ви съобщили, че не искат. С течение на времето подобни разлики могат да станат огромни препятствия пред щастието.

Не сте себе си в тази връзка

Забележете дали можете да бъдете себе си в тази връзка. Ако се усетите, че играете роля и не сте онова, което наистина сте, това е сериозен проблем. Забележете и поведението на партньора си. Дали той се държи свободно или усещате напрежение в действията и думите му? Ако връзката ви е щастлива, помежду ви ще витае спокойствие и щастие. Запомнете това.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

50 начина да си починеш, без да напускаш дома си или града, в който живееш

Най-после и Преслава ще мине под венчилото.