in

Защо Япония е толкова необикновена?

Японците много уважават тези, които могат да кажат дори две фрази на техния език. Те смятат, че да се научи японски от чужденец е нереално. Най-големите обиди в японския език са „глупак“ и „идиот“. Глупак звучи като „бака“, а японската дума за чужденец е „гайдзин“. На японски „бака-гайдзин“ означава американец.

Японците постоянно говорят за храна, а когато ядат, те обсъждат колко много им харесва храната. Няма начин да се хранят, без да произнесат няколко пъти „вкусно“. В Япония ядат делфини и имат най-бавния в света МакДоналдс. По принцип се хранят правилно и много рядко може да се види японка с наднормено тегло.

Хората в Япония са толкова честни, че ако си загубите портфейла в метрото, вероятността да си го получите в Бюро за загубени вещи е 90%. Това обяснява и факта, че когато има земетресение, няма мародери. Японските полицаи са най-честните в света. Те не взимат рушвет. Ако, обаче ви задържат за нещо сериозно, може да престоите при тях 30 денонощия преди да можете да си повикате адвокат. Страната е толкова безопасна, че 6-годишни деца ползват обществен транспорт сами.

В Япония има специфично отношение към порнографията. По-рано практически всеки японски хотел е бил снабден порнографски канали. Във всеки магазин, в който има стелажи с вестници и списания, задължително има и полица с порно-издания. В големите книжарници на тази тема са отделени по няколко етажа от сградите. Доброволният секс с лице над 13 години в Япония не се смята за изнасилване на малолетен. Най-голямата концентрация на гей-барове в света се намира в района Шиджуко Ни Чеме в Токио. Въпреки това, японците са известни като много стеснителна нация, която трудно изразява чувствата си. Тук е истински подвиг да кажеш на някого, че го обичаш. Една трета от сватбите в страната са резултат от решение, взето от родителите и от организирано сватосване.

В японските семейства е абсолютно нормална ситуация, когато брат и сестра изобщо не си говорят и дори нямат номерата на телефоните си.

Японците са много чистоплътен народ, но имат странната традиция цялото семейство да ползва един след друг вана, без да сменя водата. Разбира се, всички взимат душ преди това, но пак е странно.

Тези хора никога не канят гости в дома си. Ако кажат на някого „Заповядай у дома!“, в повечето случаи това е както американското „Как си?“ – само вежливост в разговора, без нищо повече.

Японците са ненормални работохолици. Могат да работят по 15-18 часа на ден без прекъсване за обяд. Да се идва на работа навреме, в Япония се смята за лошо възпитание. Трябва да си на работното си място поне половин час по-рано. В японския език дори има дума „кароши“, която се превежда като „смърт от преумора“. Всяка година тук умират по 10 000 японци с тази диагноза.

Японците имат много ниски пенсии. Максималната е около 300 долара. Предполага се, че всеки е длъжен сам да се погрижи са старините си.

В северните градове на Япония всички тротоари се подгряват, за да няма лед по тях през зимата. На улиците може да се видят стойки с чадъри. Ако започне да вали, можете да си вземете и когато дъждът спре – да оставите чадъра на най-близката стойка. На японските улици няма да видите кошчета за боклук, понеже японците си носят боклука вкъщи и там го сортират.

.

Какво мислите?

5 points
Upvote Downvote

Total votes: 5

Upvotes: 5

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Защо той не иска секс? Ето възможните причини

Кои са новите ангели на Чарли?