in

Защо не успяхте през 2017 и как да постигнете целите си през 2018

Ароматът на мандарини, мехурчетата на шампанско и детското очакване на чудо не са достатъчни за да сбъднете желанията си през 2018. Не е достатъчно и да напишете желанието си, да изгорите хартията и да изпиете напитка с пепелта. Забравете за чудесата и вземете успеха в ръцете си. Ето как да превърнете мислите си в стратегия и да достигнете и най-смелите си цели през 2018.

Правило 1. Поемете отговорността за собствения си живот

Това е първата крачка. Не може да не правите никакви крачки цели 364 дни, а после да изядете хартийка с желание, надявайки се на вълшебство. Желанието може да се сбъдне – дори след 5 или 10 години, но защо да чакате, като можете да планирате и да ускорите събитията.

Правило 2. Не се страхувайте

Бъдете на „ти“ с всички цели, дори и с най-големите. Нямате представа откъде да започнете, какво да правите после и как да завършите плана без сили и пари?Ужас! Размислите за провала и за това какво ще кажат другите хора са главната спирачка по пътя към постигане на целите. Разновидност на този проблем са съмненията, че ще можете да се справите с нещо ново и непривично. Всъщност самото движение към целите и мечтите вече е излизане от зоната на собствен комфорт. За много хора това е неприятно и дори болезнено. Най-удобно е да си седите в ъгъла и да не излизате на светло. Съветът тук е да се обградите хора, които ви вярват и ви подкрепят във всичко.

Правило 3. Помолете за помощ

Вече сте се опитали да направите всичко със собствени сили, но сте се изморили и сте направили крачка назад. Може и да ви се струва, че да помолите някого за помощ е унизително и да не искате да занимавате хората със себе си. Може да се страхувате, че помощта ще ви бъде отказана, но разберете, че двама или повече души могат да направят много повече за доближаването до крайната цел – както във физически, така и в психологически аспект.

Правило 4. Трупайте ресурси

Не ви достигат сили, енергия, знания, информация и блясък в погледа? Живеете на принципа „дом-работа-деца-дом“, През цялото време почивате малко, а губите времето си за незначителни неща. За да се радвате на добър резултат, бъдете стабилни и отделяйте за целта си време, сили и пари.

Правило 5. Направете план

Помечтайте на воля, поставете си цели и направете точен план, който ще следвате. Всеки ден правете нещо, макар и малко, в изпълнение на плана. Планирането вече е 80% от крайния успех. Заедно с този план, направете и план за почивки, които са много важни за да се чувствате добре и да не намразите мечтата си.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Адриана Лима повече няма да се съблича пред камера

6 вида взаимоотношения.