in

Задай си тези въпроси преди първа среща

След раздяла е много трудно да се върнеш отново в играта на срещите. Тогава, по-вероятно е да се затвориш в себе си и да страдаш, докато болката от загубата не отшуми. Но, това е решение, което може да ти отнеме много повече време от необходимото. Затова е хубаво да направиш нещо, което да ти помогне по-бързо да си стъпиш на краката и да продължиш живота си. Без значение дали става въпрос за шест месечен траур по изгубената ти любов или искаш още на следващата седмица да се отървеш от чувствата на самота и тъга, трябва да имаш в предвид, че впускането в нова връзка веднага след приключила стара, не е най-доброто нещо, което трябва да направиш. Затова е хубаво да си зададеш няколко въпроса, които ще ти помогнат да си изясниш ситуацията преди първата среща, след  като вече си в отбора на необвързаните.

Ако излизаш на среща с някой нов, несъмнено мислите за бившия ти ще те връхлетят по време на тази среща. Не искаш да караш срещата  си да се чувства неудобно нали? И не искаш да изглеждаш като отчаяна за внимание жена, която го търси където и да е? Затова, когато тези чувства те връхлетят, отдай им се вътрешно, не се бори с тях. Те ще ти предоставят важна информация за лечебния ти процес. А когато им се отдадеш, те ще започнат малко по малко да отслабнат. Когато това стане, задай си тези 3 въпроса:

 

  1. Какво искам от тази среща?

Помисли и отговори честно пред себе си, какво точно искаш от предстоящата среща. Имаш нужда от секс с някой нов, за да не мислиш постоянно за секса с бившия? Или просто искаш да се позабавляваш и да се разсееш без да влагаш излишни емоции?

Няма правилен отговор на никой от тези въпроси; това, което искаш, каквото и да е то, е напълно приемливо. Но изясняването му пред самата теб ще ти помогне много и ще промени отношението ти към самата среща.  Да намериш някой, с когото да правиш секс, е много по-различно от това да намериш човек, с когото да изградиш връзка.  Също така, установяването на това дали искаш да спиш с този човек ще ти помогне да поставиш границите за вечерта. Затова този въпрос е много важен, ако не искаш да направиш нещо, за което после да съжаляваш.

 

  1. Мога ли ясно да изразя емоциите си?

Да сте на една и съща вълна е много важно, когато започнете да излизате. Затова се погрижете да изясните емоциите си пред себе си и след това пред партньора си. Всеки човек иска различни неща  от едни отношения и е хубаво още в началото те да бъдат изяснени. Ако ти искаш само секс, а той създаването на връзка, добре е това да се знае от началото, за да прецените как ще се развият по-натам.

Това важи и за секс. Ако за теб излизането ви е с цел еднократен секс, то добре е да го изясните още в началото. И още нещо. Не споменавай бившата си връзка повече от веднъж, освен ако не искаш да превърнеш срещата си в терапия за разбито сърце. Тогава, обаче, бъди сигурна, че втора няма да има.

 

  1. Какво да направя, за да запазя емоциите и намеренията си такива, каквито са

Това е най-трудната част, особено когато все още се опитваш да преживееш някого. Ако срещата е пълен провал, почти сигурно ще поискаш да се обадиш на бившия си. Това, от своя страна е напълно грешно. Не приемай това като знак, че трябва да се съберете или нещо такова. Гледай на срещата си като на изолирано събитие, което ще се повтори, ако пожелаеш. Всичко зависи от теб, не от външни сили.

След дадена среща се прилагат всички типични правила. Ако кажеш, че ще се обадиш на човека, трябва да го направиш. Ако кажеш, че е нищо ангажиращо, придържай се към намеренията.  Сексът може да е бил добър, но това не е извинение да се държиш като момче. Каквото и да планираш, увери се, че действията ти отговарят на намеренията ти.  Така ще си сигурна, че си откровена и честна с хората около теб. Ще се почувстваш много по-добре, без значение дали срещата е била кофти или не. Ще поставиш началото на нов цикъл от живота си, в който няма място за бившия ти.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Как да изберем подходящ ластик за коса

6 натурални масла, които ще ти помогнат да релаксираш и да спиш по-спокойно