in

Ето кои са нещата, които определят успешната връзка

Разликата между една връзка, определена за успех и тази, която е предназначена да се привали, се крие в редица малки неща. Хубавото е, че всички те са свързани по между си и, ако имате една, то най-вероятно ще се радвате и на другите или поне част от тях. Правилната комуникация, например, поражда доверие, което води до по-истинска любов и т.н.  И така, малко по малко се изграждат отношения, способни да устоят на времето и предизвикателствата. Ето кои са тайните на успешната връзка:

 

Имате стабилна основа от самото начало

Много по-лесно е да поддържате здрави взаимоотношения с течение на времето, ако те от самото начало са такива. Вашият динамичен начин на живот е чудесен показател за това как ще изглежда вашето общо бъдеще. Ако вашите отношения започват напрегнато, вероятността да продължат по този начин е много голяма. Не е невъзможно да излезете от проблемите много по-силни, но всички ранни проблеми ще работят срещу вас. Но ако сте започнали със солидна основа, нещата се свеждат до нея и отношенията ви ще се развиват правилно.

 

Честността и доверието са ваши верни спътници

Не позволявате лъжи – включително малки – да проникнат през пукнатините помежду ви, защото знаете, че каквото и да е, не си заслужава да пазите тайна. Вие сте прозрачни за всичко, от такси за кредитни карти до съобщения от бивши, не защото се страхувате от резултата, а защото оценявате доверието на партньора си.

 

Не обръщате внимание на малките драми

Всичко, което няма голямо влияние върху отношенията, като натрупване на напрежение или забравяне да се плати сметката, не изисква аргумент. Вие го отчитате, но незабавно продължавате напред, без да го превърнете в по-голям въпрос, отколкото е. Предпочитате да отминете проблемите, защото знаете, че тривиалните въпроси не си струва да бъдат преработвани и превръщани в нещо, което не са.

 

Не задържате нищо в себе си

Не сте изпълнени с негодувание или гняв, защото веднага щом установите проблем, споделяте го с партньора си. Ако конфронтацията просто не е във ваша природа, ще намерите други начини да повдигнете факта, че нещо ви притеснява, вместо да се надявате, че ще изчезне само с времето.

 

Постоянно работите върху отношенията си

Това означава, че можете да намерите начини да останете влюбени, независимо дали споделяте нови хоби или мързелувате в спалнята. Разбирате, че това е постоянно усилие и никога няма да дойде ден, в който можете просто да се успокоите за това, което имате. Ако нещата са добри, вие търсите как да го направите още по-добри, а когато са лоши, не оставяте негативизма да ви победи.

 

Не спирате да си говорите

Вие говорите всичко с партньора си, защото знаете, че това е ключът да останете свързани през годините. Така предотвратявате възможността да се отдалечите, като работите заедно, проявявате интерес към живота на другия и чувствата му.

 

Можете да правите компромиси

Това никога не е едностранно, защото и двамата сте в състояние да постигнете споразумение в различни ситуации. Опитвате се да направите най-доброто, за да запазите упоритостта си и вместо това да разберете какво е нужно, за да запазите отношенията си. Не се притеснявате да правите компромиси, защото знаете, че следващият път те ще дойдат от другата страна. Преговорите са много по-важни от обявяването на „победител“ – така или иначе няма такова нещо във връзка.

 

Можете да се справяте с промените

Да имате дългосрочна връзка непременно идва и с промените. Но вместо да им позволите да унищожат това, което имате, вие можете да разберете как да работите заедно чрез тях и да излезете по-силни в другия край на промяната.

 

Оставате приятели

Само защото ролите ви са се превърнали в партньори / съпрузи или родители, не означава, че забравяте за приятелството си. Знаете, че това да останете приятели е също толкова важно за вашите отношения в дългосрочен план като добрите партньори в брака. По този начин, когато нещата стават трудни, все още имате по-дълбока основа, върху която градите отношенията си.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Как се спира кръв от носа?

Вредни ли са пуканките? Ето отговора!