in

Ето кои са най – малко посещаваните страни в света

Париж и Барселона са страхотни места за посещение. Единственият проблем обаче се оказва факта, че всеки друг мисли по този начин. Вместо това, би било хубаво да имате всички забележителности само за себе си и да може да им се насладите на сто процента. Представяме ви седем страни по света, от полинезийски рай до европейски скъпоценен камък, които са обявени като най-малко посещавани от Световната организация за туризъм.

 

Лихтенщайн ( 69000 посещения, годишно )

 

Сгушен между Швейцария и Австрия, Лихтенщайн е шестата най-малка страна в света. Но не се заблуждавайте по размера си – с приказните си замъци, планински пейзажи и очарователна кралска история, това необичайно място има какво да предложи.  Окръгът няма летище, така че посетителите трябва да пътуват до близкия Цюрих.

Тувалу (2000 посещения, годишно )

Ако обичате да се изолирате и снимките на екзотични плажове са в папката ви „Любими“ това място би било идеално за Вас.  Тувалу представлява верига от двете красиви острова, които са разположени около половината път между Хаваи и Австралия. Това райско местенце, печели със своите златни пясъци и тюркоазени води едва 2000 посещения годишно.

Белиз ( 386 000 посещения, годишно )

Руините на Маите, зашеметяващ 200 мили дълъг бариерен риф и буйни тропически гори са само част от причините да проверите най-малко посещаваната страна в Централна Америка. По специално за търсещите адреналин ще се обличат с джунглата, ще се гмуркат в известната Голяма Синя Дупка, както и да яздят през буйните хълмове или плават с канута по буйните реки.

Сан Марино (60 000 посещения, годишно )

Прескачайте туристическите тълпи в Тоскана и се отправете към тази тийнейджърска страна  ( с население около 30 000 души ) в северната част на Италия. Сан Марино ще ви спечели със също толкова поразяващата природна гледка, вкусна храна и пивко вино, а в бонус са липсата на допълнителни такси при пазаруване.

Сиера Леоне (74 400 посещения, годишно)

Тази страна става известна по време на кризата с ебола през 2014г. но от март 2016 тя се счита за безопасна. Туризмът тук не само ще помогне за усилията по възстановяването на страната, но ще имате възможност и да се проучат многото плажове богати на високи палмови дървета, екзотична храна, пържени ядки и много риба.

Молдова (121 000 посещения, годишно)

Енофилите отбелязват, че Република Молдова има богата винена традиция датираща от 3000г. пр.Хр. Всъщност винарната MilestiiMici държи световния рекорд на Гинес за най-голяма винарска колекция. Но тази малка нация притежава много повече от само вино. Сгушена между Украйна и Румъния, страната е известна и със своите манастири и хълмове – идеално място за колоездене.

Бутан ( 155 000 посещения, годишно )

Тази малка страна в Хималаите измерва богатството си в щастие. Държавата се гордее с красиви будистки манастири, зашеметяващи планински върхове и цветни фестивали. Пътуването до тази магическа нация не е евтино, въпреки че всички посетители са задължени да плащат дневна тарифа за пътувания от 200 долара ( или повече, в зависимост от сезона ), но това включва настаняване, храна, екскурзовод и вътрешен транспорт.

Какво мислите?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Показаха обувките за следващата пролет

Мегз срещу Мария: Не може всичките ти пари да са изкарани само от участия!