in

Ето кога е добре да започнеш нова връзка след като наскоро си приключила стара

Казват, че по-добре да бъдеш сам, от колкото в лоша компания. Това важи с пълна сила, особено ако отношенията ти не са това, което си очаквала. Много често в днешно време връзките се разпадат, а това, което остава след тях, е разочарование и тъга.

Именно погълнати от тези си чувства, често бързаме да открием нов човек, към който да насочим емоциите си. Да прескачате от една връзка на друга е опасно не само за теб, но и за другия човек. Разочарованието от миналата връзка, болката и тъгата веднага се пренасят в тази. Вместо това, ако наскоро сте преживели раздяла, дайте си малко време да се възстановите. Ето колко време е нужно за това:

 

Дайте си малко време между двете връзки

Всеки, който е бил в дългосрочна връзка, знае, че по време на процеса губиш малко от самоличността си. Това е напълно нормално, защото то идва заедно с компромисите, които всички правим, за да поддържаме връзката си здрава. Когато се разделите, обаче, е важно да отделите време, за да излекувате и преоткриете онези части от себе си, които може да сте оставили в тези компромиси. Дайте си време за себе си! Припомнете си кой сте като отделен човек, преди да влезете в тази връзка.  Тази почивка ви помага да изградите увереност в себе си, което от своя страна ви кара да станете по-привлекателни за потенциален нов партньор.

 

Започнете да ходите по срещи, когато му дойде времето

Не би ли било хубаво, ако имаше точно определено време, което да е „правилно“ за нови срещи с други мъже? Но, разбира се, когато става въпрос за любовни  проблеми, нищо не е толкова просто. Трябва да преценявате всяка ситуация и всеки случа отделно. Помислете колко здрави са били вашите предишни отношения. Бяха ли токсични или ви оставиха в крехко състояние? Ако е така, трябва да отделите необходимото време, за да се лекувате. Няма твърдо и бързо правило за това колко време трябва да мине, затова как да разберете дали сте готови да продължите? Ключът към успеха в това … е вашето състояние на щастие. Ако смятате, че имате нужда от партньор, който да запълни тази празнота, която се е отворила във вас, тогава не сте готови. Ако се чувствате самодостатъчни, щастливи, емоционално осъзнати и развълнувани за непознатото, готови сте за нови срещи.

 

Признаците, че сте готови да обичате отново

Ако всичко това изглежда малко прекалено неясно, ето някои по-конкретни примери за признаци, че сте готови да се върнете в играта за запознанства. Умът е честен, когато сте в отпочинало състояние, така че е добре да проверите къде са мислите ви рано сутрин, когато се събудите. Първото нещо, за което си мислите, все още е бивш? Ако е така, това е доста очевиден знак, че все още се нуждаете от повече време. Друго нещо, което се посочва като индикация, че отново сте готови да излизате по срещи, е, когато сте спрели да сравнявате всички, към които сте привлечени, с бившия си. Когато най-накрая преодолеете бившия си, това трябва да дойде естествено за вас. Ако виждате някой привлекателен и веднага след това мислите за вашия също привлекателен бивш, не сте готови да продължите.

Най-ясният знак  обаче е, че сте оставили своите очаквания и не се опитвате да запълнете празно място с някой нов. Това  да контролирате и се опитвате да поправите ситуацията си, като използвате някой друг, никога няма да работи. Трябва да оправите ситуацията със себе си Щом се чувствате доволни от живота си, вие сте готови за нова връзка.  Не е лесно да продължите напред  след връзка и е още по-трудно да не можете да успокоиш тази сърдечна болка без някой нов. Затова ето един последен съвет за това как да запълните времето докато се излекувате. Попълни тази празнина с твоите  собствени страсти, приятели, семейство, упражнения, нови дейности, които винаги сте искали да правите, но не сте имали време. Следвайте тези съвети и ще бъдете наистина готови да намерите нова любов, преди да сте я разбрали.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Съквартирантите се разгневиха на Луна.

Миеш ли зъбите си правилно? Ето някои грешки, които може би допускаш.