in

Ето какъв домашен любимец да си вземем, ако не искаме котка или куче

Ветеринари разкриха, че има нова мода при домашните любимци – вкъщи вече се отглеждат порове и таралежи.

Най-предпочитани обаче си остават кучетата и котките.

Ветеринарният лекар д-р Жана Георгиева заяви за Дарик, че през последните години интересът към отглеждането на екзотични животни в домашни условия нараства.

„Често носят при нас порчета и таралежчета – в момента те са на мода. При влечугите винаги са идвали смокове, игуани, костенурки доста често“
, каза д-р Георгиева.

Горещините се оказват предизвикателство както за традиционните домашни любимци като котките и кучетата, така и за по-екзотичните видове и те също се нуждаят от лекарска помощ.

„Хубаво е при прегряване животното да се покрие с компрес с хладка, а не студена вода, или директно да се облее с хладка вода. Няма как стопаните да окажат друга помощ и е редно да потърсят специалист, допълни ветеринарът.

Д-р Георгиева и препоръча когато човек иска да си вземе домашен любемец, да проучи какви са изискванията му, дали може да си позволи почивка с животното или съответно дали има къде да го остави, докато го няма в почивните дни.

„Това е член от семейството, на който не можем да пренебрегнем нито профилактичните прегледи, нито разходките, нито вниманието“, напомни тя.

Когато отиваме на почивка, за домашния любимец е най-добре да бъде оставен при хора, които познава, или да пътува със семейството. Вариантът хотел за животни е краен, защото в новата среда, без стопаните си любимците се стресират.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Армеева чорба

За коалите с любов – 13 любопитни факти за тези „пухени мечета“