in

Есенни тенденции във виното тази година

Дори и да не сте изкусен сомелиер, въртейки чашата си преди всяка глътка и познавайки склона, на който са узрели лозята, от които е направено виното, все още може да се насладите на последните тенденции. Именно есента е моментът да се насладите на някои новости в света на виното, които ще ви зарадват, дори да не сте от най-големите разбирачи.

 

Rosato е новото розе

Отказването от розето с настъпване на студеното време не трябва да притеснява никого. Благодарение на италианците може да се насладим на сорта Rosato – от него се получвава тъмно червено розе, чийто вкусови качества са богати на плодови нотки на нар и боровинки.

 

Вина Forty Ounce

Вината на Forty Ounceнавлязоха яростно на пазара. Наскоро компанията пусна в продажба нова селекция. Виното е сухо и леко, подходящо за приятни женски разговори.

 

Lambrusco и пица 501

Италианците отново се постараха и показаха, че е възможно червеното вино да бъде пенливо. Доброто lambrusco е леко, ароматно, с вкус на череша и слива и суха киселинност. Изключително вино, което се съчетава перфектно с плато сирена или вкусна ароматна пица.

 

Вино съчетано с ябълков сайдер

Тази комбинация беше изключително популярна миналата година и силно се твърдеше, че бързо ще отшуми. Да, но не. Може да си го направите сами, като изстудите хубаво равни количества вино и ябълков сайдер, а след това сервирате с няколко парченца току що нарязана ябълка потопена в лимонов сок.

 

Вино в кутия

Колкото и странно да ви звучи, виното в кутия може и да не е толкова лошо. Тезата, че е долнопробно и некачествено е напълно погрешна. Като цена е по евтино от бутилираното вино, а основното му предимство е възможността да се съхрани дълго време в хладилника.

 

Новото божоле

Районът във Франция, Beaujolais е известен с масовото производство на плодова сода. Освен това тук се ражда и младото вино Божоле, за което всяка година става център на внимание имено през есента.

 

Синьо вино

Синьото вино е новото старо вино. Това уникално вино прилича на охладено бяло, но е направено от бяло и червено грозде. Синият цвят идва от органични пигменти от ципата на гроздовите зрънца.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Отслабване с кисело зеле

Жени Живкова с коментар за най-наложилите се в модната индустрия дами