in

Да обичаш някого заради или въпреки зодията му – II част

Везните – Мир, хармония и красота

Везните са седмият знак на зодиака. Онези, които са родени между датите 23 септември – 22 октомври, принадлежат към Везни. Планетата, която управлява представителите на тази зодия, е Венера. Затова не е чудно, че някои от най-дълбоките рани, които пазим в сърцето си, са причинени именно от някоя Везна.

Милото, почти хрисимо излъчване на техните лица често е измамно. Везните са изкусни дипломати и съблазнители. В любовта често са безпристрастни. Единството нещо, към което се стремят, е равновесие в личния им живот. Везните са и най-рационалните сред целия зодиак и знаят как да постигнат това равновесие. Тяхната дипломатична същност е готова да покрие с карамел и най-горчивата истина. Те мразят да бъдат груби, което често ги превръща в безпристрастни същества. Жените Везни са малко по-изтънчени във взаимоотношенията си, за разлика от мъжете, родени в края на септември и началото на октомври.

Независимо от факта, че Везните обичат мира и хармонията, те са в състояние да направят скандал от нищото и със същата лекота могат да намерят точните аргументи в тяхна защита. По ирония на съдбата, закриляните от Венера хора, първи ще се опитат да решат кавгата. Балансираната и рационална част в тях ги кара да претеглят плюсовете и минусите на всяка ситуация еднакво и безпристрастно. Недостатъкът на тази ясно изразена рационалност е, че тя ги прави нерешителни. За тях е много по-трудно да стигнат до някакво окончателно решение, отколкото да приемат онова, което Съдбата им поднася.

Като въздушен знак, Везните обичат да правят планове и да ги изпълняват. Те са доста добре ориентирани за онова, което желаят. Обичат да има ред и баланс около тях. Везните никога няма да ви представят действителността през розови очила. За тях нещата са такива, каквито са, и почти нищо не е в състояние да ги убеди ако са по-различни.

Везните са страхотни, докато са влюбени. Романтични точно толкова, колкото трябва, практични точно толкова, колкото е необходимо, обсебващи точно толкова, колкото да не ви омръзнат. Везните знаят едва ли не с математическа точност какво трябва да направят и кога да го направят. При тях нищо не е излишно. Те са може би един от най-добрите видове влюбени, които някога са стъпвали по лицето на тази земя. Тяхната балансирана природа им дава възможност да ползват най-съвършените комбинации на добрите любовници. Фактът, че са изразителни и красноречиви, ги прави пламенни в любовта, те не се срамуват почти непрекъснато да ви казват колко много ви обичат по хиляди различни начини.

Те са внимателни и страстни, флиртуващи и чаровни – печеливша комбинация, на която не всеки може да устои. Те са склонни да удавят любимите си хора във внимание и мили, малки подаръчета, които ще се окажат в ръцете ви точно тогава, когато имате най-голяма нужда от тях. Везните практически нямат никакъв проблем да достигнат до сърцето на любимия с чар и остроумие. Те не само са добри оратори, но и великолепни слушатели. Онези от вас, които имат Везни за най-добър приятел или любовник, със сигурност ще потвърдят колко лесно е да се довериш на една Везна.

Везните обикновено нямат табута, когато става дума за любов и секс. Всичко хубаво, което притежават, може да стане достъпно и видимо едва когато са убедени, че са намерили истинската любов и правилния човек.
Те ще се погрижат за всяка ваша прищявка, фантазия и каприз. Те ще се отнасят към вас като към кралска особа. Те ще бъдат търпеливи и няма да са мнителни. Те ще бъдат всичко онова, което вие очаквате. И да, противно на тяхната безпристрастна природа, ще останат верни, колкото и да ви убеждават, че Везните всъщност са най-флиртаджийската зодия. А когато дойде време да се разделите, те ще го направят по най-нежния начин, така че няма да ви остане време да страдате. Ако имате любима Везна, оставете очакванията си в килера и се отдайте на онова, което е в момента, без да мислите много за бъдещето. Все пак вие сте с човек, чието второ име е Любов.

Скорпионите – Лоялни? Да. Искрени? Да. Недоверчиви? Да

Осмият знак на зодиака принадлежи на онези, които са родени между датите 24 октомври и 22 ноември. Скорпионите са подвластни на планетата Плутон. Без съмнение, този воден знак е един от най-интригуващите зодиакални знаци – знакът на неподвижната вода.

Граничещ с крайностите, неповторим по своята интензивност на емоциите, Скорпионът може да бъде едновременно отмъстителен и страховит враг и верен съюзник. Любовта им е ожесточена, а омразата – горчива и отровна. Последователни в действията си, Скорпионите лесно постигат онова, което са си наумили, но не и нещо, което някой друг е поискал от тях.

Една от най-загадъчните черти на характера им е спокойствието. Дори и в най-напрегнатите моменти Скорпионите озадачават със спокойната си външност и нерви, направени сякаш от стомана. Те притежават почти перфектно хладнокръвие. Трудно може да се устои на харизматичния Скорпион. Ако успеете да спечелите доверието на този иначе скептичен знак, бъдете сигурни, че сте намерили приятел, който ще ви защити и ще ви обича, без значение къде и какво се случва с вас. Той ще бъде с вас и през най-мрачните ви часове, за да ви покаже светлината, без да изисква благодарност за това.

Единственото нещо, което не трябва да се забравя, е фактът, че Скорпионите имат ужасно много въпросителни, когато става въпрос за доверие. Добре е да оправдаете вярата, която един Скорпион ви е гласувал, за да не разберете без време колко силна е отровата му. Скорпионите обичат интелектуалните предизвикателства и стимулации. Не е лесно да заинтригувате един Скорпион, но постигнете ли го, то задължително ще разберете колко неповторима може да бъде любовта.

Ако трябва да опишем Скорпионите с една дума, то това е страст. Родените между 23 октомври и 21 ноември са известни именно с необузданата си страст. Скорпионите са изключително лоялни. Рядко ще се намери любовник Скорпион, който да не е напълно посветен на неговия/нейния възлюбен. В случаите, когато обичат, Скорпионите са в състояние да направят невероятни неща за своите близки – ей така, от чиста и искрена любов. Въпреки това, в замяна те ще очакват равно количество любов, ангажираност и лоялност от любимия човек.

Това може да е доста изтощително за онези, които имат връзка със Скорпион. Дори и най-малкият признак, че не им обръщате достатъчно внимание, може да предизвика гнева Скорпионов. Тези състояния могат да бъдат преодолени с помощта на много любов и грижа, тъй като наистина е трудно да намерите някой, който ще се посвети на любимия си така, както ще го направи един Скорпион. Любовта им е почти фанатизирана и нищо, което кажете или направите, няма да откаже един Скорпион да ви обича. Успеете ли да приласкаете Скорпиона, бъдете сигурни, че животът ви ще бъде изпълнен с фойерверки и всички ваши нужди ще бъдат негова основна грижа.

Въпреки цялата страст и енергия, Скорпионите са доста великодушни по природа и могат да простят лесно всяка грешка, която сте допуснали. Зад стоманения поглед, който често е по-издръжлив и от титан, се крие една неподправена уязвимост. Тези деца на есента са много емоционални и чувствителни. Затова, грижете се добре за партньорите си Скорпиони и те ще ви се отблагодарят с безкрайна обич. Все пак именно Скорпионите са едни от най-верните и постоянни спътници, които ще откриете.

Стрелците – Живот на пълни обороти

Деветият знак на зодиака – Стрелец, е знак на подвижния огън и онези, които са родени между датите 22 ноември – 21 декември, попадат под този зодиакален знак. Стрелците са управлявани от планетата Юпитер. Те предпочитат да живеят живота си на пълни обороти и търсят предизвикателства дори и там, където някой друг едва ли ще се сети да ги потърси. Скуката, еднообразието и монотонността, под каквато и да е форма, са убийствени за Стрелците. Улегналият начин на живот е твърде скучен за тях. Кентавърът е перфектен символ на зодията, тъй като изразява онази двойственост в живота, която е много характерна за тях. Стрелците търсят и изискват някаква стабилност, въпреки своята жажда за независимост и често необуздан характер.

По природа хората-кентаври са доста общителни. Незаменими са, когато става въпрос за комуникация и взаимодействие, обичат хумора и са изпълнени с жизнерадост. Едно от най-поразителните им качества е техният оптимизъм и положителен подход към нещата. Вечно търсещи тръпка и приключения, Стрелците са в състояние да направят и невъзможното, за да ги открият. Недостатъкът на тези авантюристи е фактът, че те никога не са постоянни в действията си, както и в онова, което мислят. Доста нерешителни са на моменти и вероятността да бъдат обсебени за дълго от някой или нещо е много, много малка.

Тази природна фриволност може и да ви изнерви на моменти. Вероятно, ако сте достатъчно влюбени или искрено обичате вашия Стрелец, ще се правите, че нищо не забелязвате. Това може и да внесе известен баланс във взаимоотношенията ви. Стрелците са един вид социални пеперуди. По-скоро може да го намерите сред природата с един куп приятели или ако е жена, в някой клуб, заобиколена от интересните си познати, отколкото у дома. Но ако по някакъв начин сте спечелили любовта на Стрелец, бъдете сигурни, че сте избрали партньор, който е забавен, активен и с невероятно чувство за хумор.

Вече стана дума за това, че Стрелците като цяло са доста непостоянни в любовта. Аналогично, ефектът „йо-йо“ може би ги описва най-добре. Но въпреки това, има моменти, в които един Стрелец, колкото и да е откъснат и далеч от любимия човек, ако той е изпаднал в беда или има истинска нужда от него, човекът-кентавър ще е там и ще го защити с огнена страст и пълна отдаденост. Стрелците са най-страхотните бивши гаджета, които лесно могат да забравят, че са бивши.

Тъй като по своята същност са доста внимателни, те започват да чувстват угризения и разкаяние за това, че са ви напуснали и сигурно ще се опитат да се върнат при своите партньори, но капризният им характер може да ги накара да се чувстват задушени отново и така порочният кръг продължава, докато не се превърне в една уморителна спирала.

Стрелците имат чисто сърце и пасивна злоба. Има ситуации, при които естествените им свободолюбиви инстинкти могат да направят така, че трудно да функционират нормално в една връзка. Но ако Стрелецът е наистина влюбен във вас, то тогава вие ще може да се насладите на една от най-забавните и искрящи любовни истории, които някога могат да ви се случат.

Козирозите – Търпеливите мъдреци

Десетият знак от зодиака е Козирог. Това е кардинален земен знак. Козирозите са родени между датите 22 декември и 20 януари. Тяхната управляваща планета е Сатурн. Козирозите са мъдри и търпеливи. Те имат лидерски инстинкти и преди всичко поставят своите умове. Със силен и активен ум, непрекъсната концентрация и зле прикрита пасивност, Козирозите са неми наблюдатели. Повечето представители на зодиака предпочитат да са едва ли не обсебени от вниманието на другите. Децата на Сатурн се стараят да постигнат точно обратното. Затова не е необичайно да видите някой самотен Козирог, който стои тихо в ъгъла и наблюдава съсредоточено. Всичко до тук е вярно, с изключение на едно – дори и да изглежда самотен, Козирогът никога не е сам. Те обикновено са срамежливи по природа, но нека това не ви заблуждава.

Козирозите са най-трудолюбивите представители на зодиака. По своята същност те са не по-малко независими от Стрелците, но за разлика от тях, са изключително сериозни. Те са предпазливи и не обичат някой да се бърка прекалено агресивно в личния им живот. Козирозите са домошари, обичат семейството си и фамилната къща е най-защитеното място за тях.

По отношение на общите житейски отношения, те са изключително лоялни. Обикновено имат само няколко близки приятели, а не тълпа от почитатели. Козирогът, със своята мъдрост и устойчив характер, е може би най-подходящият човек, който непременно трябва да имате за свой приятел по време на криза. Те никога не предлагат непоискани съвети и ще успеят да ви дръпнат дори и тогава, когато си мислите, че ръбът на пропастта е останал някъде далеч зад вас.

В любовта Козирозите са такива, каквито са и в живота. Ако Козирогът се влюби, то тази любов обикновено ще завърши с брак, тъй като те предпочитат да поемат своите ангажименти тихо и сериозно. Представата им за романтика е малко консервативна. Тези хора са истински джентълмени, а дамите са аристократично-галантни. Когато става дума за любов, много рядко може да забележите Козирог да праща закачливи любовни аванси. Съвсем в синхрон с емоционалната им страна, те бързо отговарят на емоционалните нужди на партньорите си и се грижат за тях по всеки възможен начин.

Въпреки че са много толерантни в отношенията, Козирозите са и доста притежателни, но притежателната им природа не е крайна. Това притежание е провокирано от желанието им да защитят любимия си и е по-скоро добро качество, отколкото недостатък. Тяхната надеждност ги прави стабилни, любящи партньори. Те винаги са там, когато близките им най-много се нуждаят от тях. Като партньор, Козирогът ви гарантира, че имате приятел, който е емоционално чувствителен, мил и надежден и който в края на деня ще бъде на ваша страна, без значение какво се е случило.

Водолеите – Мили бъбривци, чудесни приятели

Единадесетият знак на зодиака е въздушен и хората, родени между 21 януари и 18 февруари, принадлежат към зодия Водолей. Уран е тяхната управляваща планета. Водолеите са хора мечтатели. Отличават се с интелектуалност, артистичност и присъща независимост. В този смисъл Водолеите са интелигентни, иновативни личности, с оригинален и хуманитарен характер.

Общителни и приятелски настроени, но все пак достатъчно предпазливи, за да поддържат здравословна според тях дистанция, хората от зодия Водолей трудно изразяват чувствата си и често им липсва каквато и да е упоритост. Освен това, на Водолеите им се струва много трудно да се влюбят. Още по-трудно е да се влюбите във Водолей, освен ако не си поставите за цел да го опознаете много добре. Изключително ексцентрични личности. Тези хора ще направят всичко възможно да ви държат настрана и ще ви разкрият чувствата си в момент, в който вие най-малко сте очаквали. Повечето Водолеи рядко оправдават очакванията, които имате към тях. Интимността не идва толкова лесно при Водолея, бил той мъж или жена. Ако обаче те са набелязали някого, ще направят всичко възможно, за да му привлекат вниманието.

Допълнителен проблем при Водолеите е фактът, че не могат да се справят със ситуации, които са емоционално заредени. Поради тази причина те могат да се впуснат в известна конфронтация, която би довела до емоционална болка. Когато техният рационален характер най-сетне е в състояние отново да постигне контрол над ситуацията, Водолеите вече са прекалено негативно настроени и трудно могат да повярват, че може да се намери решение за техния проблем. Подвластните на Уран хора лесно изпадат в депресия, униват или губят всякакво желание за каквото и да е действие.

Не си мислете, че Водолеите през цялото време са инертни личности, които нито знаят къде са, нито помнят какво е трябвало да направят. Не, това са моментни състояния, но лошото е, че моментът при Водолеите продължава прекалено дълго понякога.

Отвъд всичко това Водолеите са мили и бъбриви същества. За да има някакъв баланс, е хубаво да се занимават с изкуство, което би могло да бъде отлично поле за изява на тяхната ексцентрична личност. Водолеите може и да не ви обичат вече, но това не означава, че ще ви напуснат. Ако престанете да ги провокирате или да показвате и доказвате поне по 10 пъти на ден вашата любов и привързаност, след време, в по-зряла възраст, вие ще откриете, че имате за спътник един малко сприхав човек, който няма да ви позволи да му казвате какво да прави, но за сметка на това постоянно ще раздава заповеди.

Хората от зодия Водолей малко трудно се разбират с децата, затова повечето от тях стават родители на малко по-късна възраст. Макар и малко особени, Водолеите са чудесни приятели, а дамите от тази зодия умеят бързо да прощават. Един истински Водолей никога няма да ви прекъсне докато говорите. Ще запомни добре всяка ваша дума, за да я използва точно там и точно тогава, когато е необходимо. Водолеите са добри домакини. Оставете ги да се грижат за дома и от тях по-щастливи няма да има. Обичайте ги такива, каквито са. И те ще ви се отблагодарят с двойно по-голяма обич.

Рибите – Извисените

Дванадесетият знак на зодиака – Риби, е знакът на подвижната водата. Риби са родените между датите 19 февруари – 20 март. Управлявани са от планетата Нептун, която пасва много добре на елемента вода. Всичко това обединява в себе си необикновената и адаптивна природа на Рибите.

Потайни като дълбоките води на океана, Рибите трудно показват истинския си характер. Те са много състрадателни. Имат богато развито въображение. Способни и трудолюбиви, бъдете сигурни, че ако някой от вашите познати притежава някакъв по-забележим талант, то той сигурно е зодия Риби.

Като последен знак на зодиака, Рибите обединяват някои от чертите на останалите единадесет зодии. Този факт ги прави трудни за категоризиране, но има два вида, които лесно ще разпознаете. Едните Риби са лесно приспособими, свободно течащи идеалисти, а другите са борци, които плуват срещу течението. Въпреки че идеалистите успяват да изпълнят по-голямата част от това, което искат, бойците са онези, които достигат до върха на всичко, което те определят като важно.

Емоционално чувствителни са, но съвсем не им пука за мнението на другите. Те имат свой собствен свят, в който пребивават и там няма място за негативизъм. Подобно на прохладните води на морето, Рибите са доста хладнокръвни. Затова бъдете малко внимателни, когато общувате с тези емоционални, интуитивни хора.

Рибите са романтици. Те са и доста артистични. Обичат хубавите неща в живота, задушевните разговори с любимия човек и лукса. Ангажирани и лоялни, най-доброто нещо за тях, когато са влюбени, е изключително сговорчивият им характер и грижите, които полагат за близкия човек. Рибите са хора, които вярват в истинската и вечна любов.

Нептуновите хора имат един малък недостатък. Те имат една малко по-различна представа за любимия си, която най-често е само в техните глави. Рибите са склонни да боготворят онзи, в когото са влюбени и то до степен на пълно отдаване. Пукне ли се тази броня обаче, Бог да ви е на помощ! Трябва да положите много усилия, за да оправдаете очакванията им. За съжаление, когато реалността се стовари с всичка сила върху тях, много бързо настъпва разрив във взаимоотношенията.

Когато сте изправени пред такава ситуация с любовник от зодия Риби, опитайте се да бъдете търпеливи, защото с течение на времето те ще ви опознаят и обикнат такъв, какъвто сте в действителност.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Да обичаш някого заради или въпреки зодията му – I част

10 стъпки как да намеря кучето си