in

Да обичаш някого заради или въпреки зодията му – I част

Овните – Агресивните и щедри пионери

Първият знак на зодиака – Овен, започва астрологическия цикъл и онези, които са родени между датите 21 март – 19 април, принадлежат към него. Управлявани от планетата Марс, Овните много приличат на римския си съименник. Огнените агънца имат силна личност. Те притежават воля и не се страхуват да отстояват своето мнение. Ентусиазирано подхождат към всеки нов проект. Техният агресивен характер е едновременно дар и проклятие както за околните, така и за самите тях. Като малко дете, което невинаги знае какво иска, Овните имат един по-различен поглед към света. Човек трябва да осъзнае, че Овните не са егоистични по натура, само прекалено фиксирани в техния си свят. Динамичната им личност може да разнообрази живота на всеки търпелив и разумен човек около тях. Те са чувствителни, но са щедри и лесно прощават. Точно това качество ги прави много скъпи като приятели.

Овните имат романтичен поглед над всичко любовно, което им се случва. Собственическото им чувството ги прави склонни към ревност. Другата овенска черта е силата на словото, която владеят почти до съвършенство. Когато са влюбени, те изповядват своята любов открито и свободно, уверени са в най-дълбоките си желания и признават чувства си почти веднага, щом решат, че са ги изпитали. С притежанието идва лоялността, следователно една от положителните черти на влюбените Овни е фактът, че ще бъдат верни. Динамични по природа, те предпочитат спонтанността във връзката.

Въпреки че Овните са чувствителни в любовта, понякога заради своята упоритост и его, могат да провалят връзката си. При тях съществува естествена склонност към притежание. Овните са силни както физически, така и психически и поради това могат да влязат в конфликт на интереси.

В случаите, когато усетите, че темпераментът им започва да се обостря, е по-добре да направите една стъпка назад. След като Овните се успокоят и спрат да удрят с рога, те могат да бъдат по-невинни и от най-невинните агънца. Така нещата могат да се хармонизират отново. Компромисът е лесен начин, за да постигнете баланс, особено когато сте във връзка с огнения Овен.

Телците – Скалите на спокойствието и уюта

Онези, които са родени в периода 21 април – 20 май, принадлежат към знака на Телеца. На Телците някак отвътре им идва да са любящи и топли. Но тези уж кротки същества имат и обратна страна. По подразбиране Телците могат много приличат на разярен бик. Телците имат перфектен контрол над емоциите си и рядко губят разсъдък, особено в любовта. Единственият път, когато те проявяват упорита жилка, е може би когато някой не държи на думата си или се опита да ги поведе по път, който те не считат за правилен.

Телците са фиксирани в природата, поради което отнема доста време, за да бъде един Телец в състояние да се обърне към идеите, които са предложени от други, които не се вписват в личната им идеология. Те обичат да бъдат в светлината на прожекторите, на тях им харесва, когато хората ги ценят, затова те са добри домакини на партита и събирания. Подобни събития обикновено се превръщат в незабравими спомени. Като цяло Телците са настроени приятелски към всички. Ако успеете да ги ядосате по някакъв начин, то тогава действително ще се убедите какво означава разярен бик.

Някои от най-прекрасните им качества са постоянство и надеждност, което ги прави незаменими при взимане на решения. Телецът е верен и любящ и ако шансът ви събере в едно семейство с него, то вие ще се насладите на истинско спокойствие и уют.

Необходимо ли е да напомням, че Телците са управлявани от планетата Венера? Това предполага всякакъв вид любовна екстравагантност от страна на Телеца. Те са идеални за създаване на семейство и някои от най-щастливите домове, които ще посетите, вероятно ще принадлежат на Телци. Телците обичат лукса, затова няма да изоставят грижите около обзавеждането на семейното гнездо. Те не са ревниви, въпреки че са готови да защитават близките си и на моменти са доста властни.

Телецът е човек, който е предан на семейството си. Жената Телец ще бъде перфектна домакиня, а мъжът – отличен доставчик. Тъй като те са повече от домашни птици, Телците обичат и се отдават на семейството, което е една прекрасна черта. Като любовници са изключително грижовни. Тъй като предпочитат да глезят себе си, те няма да забравят да похарчат пари и за своите близки. Ако имате емоционална връзка с Телец, със сигурност ще бъдете заобиколени от хубави неща, без значение дали става въпрос за чувства, или предмети. Стига да не сте прекалено властни, мрънкащи или досадни, не обсебвате ли излишно Телеца, то той ще ви се отблагодари с любов, която трудно можете да си представите.

Близнаци – Променливите остроумници

Близнаците са двойствени, но не задължително в лошия смисъл на тази дума. Управлявани от планетата Меркурий, те имат противоречив характер. Това може да бъде доста объркващо на моменти, но енергията и ентусиазмът, които притежават тези хора, ще ви накарат да забравите всичко лошо, което може да се каже за тях.

Надарени с буйна фантазия, Близнаците могат да бъдат наистина остроумни. Адаптивният им характер ги прави много забавни и винаги е хубаво, когато са наоколо. Колкото и да сте различни с един Близнак, то той или тя ще направи така, че да ви е комфортно, когато сте около тях. Недостатъкът на тази електрическа жизненост е фактът, че те не са достатъчно стабилни. Близнаците лесно се отегчават и бързо започват да копнеят за промяна. Това се приема трудно от техните партньори. Ако погледнем от хубавата страна, това е още един начин да натрупате опит покрай непостоянните Близнаци.

Ако обаче пренебрегнете този лек недостатък, Близнаците са щедри, учтиви и проявяват голямо съчувствие към страданията на другите. Можете да бъдете сигурни, че никога няма да се чувствате отегчени, когато някой вечно експериментиращ Близнак е наоколо.

Както бе споменато по-рано, Близнаците са личности, които търсят забавление и вълнение. Дори в областта на любовта тези две черти са преобладаващи. Те обичат някой да се грижи за тях и да ги глези, така че това е най-добрият начин да се справите с мрачните Близнаци. Обградете ги с любов, грижа и внимание и няма да имате никакви проблеми. Въпреки че те са доста придирчиви по природа, когато става въпрос за избор на партньор, след като са избрали някого за своя половинка, те са склонни да бъдат доста влиятелни и проявяват признаци на притежание. Тази черта се отнасят за почти всяка връзка в живота на Близнаците.

Доста флиртуващи по природа, идеята за случайни и безвредни забавления е привлекателна за тях. Близнаците са истински майстори в изкуството на романтиката. Те имат най-различни идеи за това как да впечатлят своя любовник. Не обичат да повтарят и да правят нещата по нормалния и общоприет начин.

Близнаците обикновено търсят лице, което ще ги стимулира интелектуално, има изискан вкус, може да направи добро социално впечатление, а също и някой, който може да се справи с тяхното темпо. Близнаците истински вярват в идеята за страстта, която едва ли не извира постоянно. Въпреки това те обръщат много голямо внимание и уважение към рационалното мислене. Любовта ги прави нечувствителни понякога. Когато възникват такива ситуации, е важно да ги подкрепите и да им покажете, че вие действително може да обичате двойствената им природа. По-малко критика и повече комплименти, казани на място, ще направят и от най-капризния Близнак истински, верен и любящ партньор.

Раците – Крехкост и лудост в черупка

Четвъртият по ред знак в зодиака – Ракът, е кардинален воден знак и онези, които са родени между датите 21 юни – 22 юли, принадлежат към него. Луната е тяхната управляваща планета и поради тази причина при Раците са налице чести приливи и отливи на емоции и настроения. Това в никакъв случай не ги прави непостоянни. Раците просто имат доста развинтено въображение.

Емоционално крехки и чувствителни, Раците са много грижовни и са склонни да поляризират своите емоции. Затова няма да е изненадващо, ако откриете, че срамежливият в един момент Рак може да забавлява един куп хора само минута след като е изпаднал в уж меланхолично настроение. Раците са хора, които са силно привързани към семейството и приятелите си и яростно ги защитават.

Понякога могат да бъдат настроени да действат под влиянието на истерия. Когато са изправени пред подобна ситуация, трябва спокойно да им се каже да овладеят себе си и да се опитат да въведат емоциите си под контрол. Затова трябва да бъдете внимателни около Раците. Те лесно могат да изкарат на повърхността своите емоции и да излязат извън контрол. Една реплика може да ги накара да минат в отстъпление или да се цупят дълго време, скрити в черупките си, докато друга ситуация може да предизвика в тях доверие, така че да се почувствате най-големият мъдрец на света. В най-добрите си дни Раците се чувстват уверени и спокойни. Те пръскат чар и обаяние, без да се страхуват, че някой може да злоупотреби с това.

Тъй като са прекалено емоционални, понякога Раците се опитват да скрият чувства си. Затова е нормално да ги помислите за безчувствени, но истината е съвсем друга. Хората от зодия Рак приемат себе си за много раними същества и поради тази причина са изградили подобна защитна система. Бъдете сигурни – безчувствени Раци няма.

Единственият начин да преминем през заблуждаващия екстериор на Раците е да пробием черупката им с много любов и привързаност. Когато са попаднали в любовта, Раците могат да бъдат наистина романтични натури, в най-класическия смисъл на тази красива дума. Почти ненаситни в желанието си за любов, Раците могат да неутрализират или да притъпят любовния си стремеж и да се представят за най-уравновесените хора на планетата. И това няма да е поза. Раците са готови да направят почти всичко, за да направят своите партньори щастливи. Добавете към това и тяхната лоялност, защото когато обичат, те са готови да предложат пълна ангажираност. Любовната отдаденост на Раците е несравнима.

Те винаги искат да знаят със сигурност какъв е техният статут във връзката и какви са техните задължения. Когато са наясно със ситуацията, Раците ще дадат всичко от себе си, за да обичат партньора си така, както само един Рак може да обича. И това няма да е задушаваща, обсебваща любов, а нещо, което може да предложи само чувствителната душа и всеотдайното сърце на онези, родени в края на юни и началото на юли. Раците са страхотни семейни хора и техният ангажимент е в дългосрочен план. Те първи правят компромиси, но не прекалявайте, защото след двете крачки напред със сигурност следва и една, която ще е назад и ще отдалечи обичния Рак от вашето сърце.

Раците са семейни хора. За тях семейството е всичко. Леко докачливият им характер ги прави емоционално крехки, така че, когато се сблъсквате с емоционалния подем на някой влюбен Рак, просто се опитайте да бъдете търпеливи. След като се успокоят, тяхното лице бързо ще бъде огряно от най-искрената усмивка на света. И ако все още не ви е ясно как се обича Рак, погледнете го в очите – там ще видите любов, предназначена само и единствено за вас.

Лъвовете – Всичко! Без резерви и задръжки

Огненият пети знак от зодиака е Лъв. Онези, които са родени между 23 юли – 22 август, принадлежат към тази зодия. Също като своя управляващ знак – Слънцето, Лъвовете притежават блясък и темпераментна крайност. Това са само част от стимулите, които тласкат представителите от тази зодия напред. В едно с колоритния характер, Лъвът винаги иска да бъде пръв, дори и лидерството му да не се набива толкова на очи. Лъвицата ще направи всичко възможно нейната сърдечна половинка да се държи като цар, дори и да не принадлежи към лъвската зодия.

Силните Лъвове са щедри по природа. Верни са и притежават несравнима решителност и остър ум. Те са доста находчиви и обичат да си прекарват добре. Затова не е изненада, че онези, които са родени под този знак, са склонни да изпитват леко неоснователна гордост. Но все пак, достатъчно е човек от зодия Лъв да ви хвърли един-единствен поглед и вие ще знаете кой командва парада. Заради почти непрекъснатия им стремеж към внимание понякога може да е трудно да оценим и другите им таланти.

Има моменти, в които голямото им лъвско его ги прави лениви. Но ако оставите настрана неговото често детинско перчене, чувство на гордост и самочувствие, вие ще откриете, че Лъвът има топло сърце и много, ама много обича природата. Няма друг представител на зодиака, който би могъл да бъде убеден почти без думи да живее някъде на село или в гората. Въпреки кралската си особа, Лъвовете не обичат тълпите. Те предпочитат да разсъждават на спокойствие в покоите си, далеч от градския шум и хорската суета.

Сърцето ръководи Лъва. Представете си лъв, който реве толкова силно и мощно, че събужда цялата джунгла. Ето такъв силен, лъвски рев представлява любовта на представителите от тази зодия. Лъвовете обичат без резерви и задръжки. Любовта им е ярка и топла като слънцето и няма начин да не усетите, че сте обичани от Лъв. Той е толкова нежен, толкова приятно мъркащ и приятен на допир, че нищо не би могло да ви заблуди. Звучи страхотно, нали? Да, но тук трябва да вмъкнем, написано със ситни букви, следното неособено приятно уточнение – Лъвът ще иска същото и от вас. Той или тя ще настояват за равни, а понякога и малко повече грижи и внимание от страна на партньора, който ако не успее да задоволи капризния в любовта Лъв, ще бъде наказан с… изневяра. Според немалка част от Лъвовете, след като те не са получили адекватно внимание от партньора си, редно е да го потърсят другаде. И тук ставаме свидетели на още едно противоречие – те са склонни да поставят под въпрос лоялността на партньора си.

Ако оставим това неособено приятно изискване от страна на Лъвовете, с ръка на сърцето трябва да си признаем, че Лъвовете са може би най-забавните, любящи, очарователни и страстни любовници, които могат да бъдат намерени по тази земя.

Лъвовете всъщност се обичат много лесно. Достатъчно е да им покажете, че искате да бъдете обичани и да доказвате почти непрекъснато любовта си и няма да имате почти никакви проблеми с вашия цар у дома. На дамите от тази зодия е достатъчно да им дадете правата да се оправят с всичко, което касае общия ви дом. Те често си остават вкъщи и работят нещо, което би могло да бъде свършено, или просто разчитат на половинката си да изпълнява съвестно съпружеските си задължения. Едно е сигурно – колкото повече обичате един Лъв, толкова повече ще бъдете обичани.

Девите – Съвършенство не е за всеки

Шестият знак от зодиака е Дева. Хората, родени между датите 23 август – 22 септември, са земни и уравновесени. Тяхната управляваща планета е Меркурий. Девите са наблюдателни и аналитични по природа. Хората от тази зодия отдавна са известни със своя фокус и почти стоманено съсредоточаване. Лесно постигат целта си и вярват, че са създадени, за да бъдат всеотдайни.

Обичат да се занимават с неща, които изискват аналитичен ум и точност, която понякога може да доведе до излишно престараване. Девите са професионалисти в работата си и небрежни у дома. На онова, което правят от 08:00 до 17:00, са отдадени почти маниакално. Главните черти, които могат да бъдат наблюдавани при Девите, са тяхната практичност и удовлетворяващото чувство за бърза реализация на техните материалистични желания. Относително предпазливи по природа, Девите са доста конвенционални за надеждни приятели и партньори. Прецизността и постоянството са двете неща, които Девите изискват преди всичко от себе си, но няма да се разсърдят, ако и останалите им отговорят със същото.

Често земните елементи демонстрират една неособено голяма привързаност. На моменти поведението им може да се възприеме и като студено. Някои дори казват, че им липсва страст. Въпреки това, трябва да отбележим, че по своята същност те са чувствителни натури. Не ги пренебрегвайте! Земните знаци са склонни да имат доста наелектризираща връзка с техните партньори.

Аналитичният характер на Девите ги прави пренебрежителни по отношение на страстта като израз на любовта. С правилните партньори Девите без да се замислят захвърлят задръжките и могат да се окажат доста пламенни любовници.

Никой не може да ви се обясни по-добре в любов от Девите. Словесният им израз е доста красноречив. За тях това е най-успешният начин да запазят любовта и страстта жива. Въпреки че тази тяхна черта понякога може да стане твърде тромава и арогантна, вие трябва бъдете толерантни. Всяка Дева би била много щастлива и всеотдайна, ако разбере, че е открил партньор, който може да приеме интелектуално предизвикателство като израз на любов.

Девите предпочитат да прекарат един ленив слънчев следобед на някоя пейка в парка, отколкото да тренират креватна гимнастика у дома. За тях менталната връзка е много важна и силна. Въпреки своята инертност и неособено голяма заинтересованост в любовта, Девите са много ревниви. Затова внимавайте да не ви застигне гневът на девиците, който може да ви удари със сила не по-малка от 7 по Рихтер.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

За коалите с любов – 13 любопитни факти за тези „пухени мечета“

Да обичаш някого заради или въпреки зодията му – II част