in

Грим и грижа за кожата при акне

Губим много време, усилия и пари за да изглеждаме красиви. Но, понякога се получава, че точно тези продукти, които трябва да ни разкрасят, може да действат зле на кожата ни. Неправилната козметика не прикрива, а подчертава пъпките и други несъвършенства по кожата. Това важи с пълна сила, ако кожата е склонна към акне и тогава се налага използването на специална козметика, която не запушва порите и не предизвиква обриви.

Овлажняващи средства и акне

Идеята за това, че овлажняващите средства са противопоказни за кожа с пъпки, се появи преди много години и сега хората с акне избягват подобна грижа. Истината е, че овлажняващите средства са много важна част от ежедневната грижа за кожата с акне. Предписаните медицински препарати за акне изсушават кожата, тя почервенява и стои раздразнена. Добрите хидратиращи средства помагат за задържане на влагата и предпазват от изсушаване и лющене. Избирайте продукт с лека текстура, който не е мазен и не запушва порите. В състава на това средство трябва да влизат глицерин и хиалурионова киселина, които отговарят за задържане на влагата в кожата. Избягвайте кремове с масло от какао и с нефтопродукти.

Може ли да се използват скраб и маски при акне?

Според дерматолозите, маските и кремовете не помагат при акне. Мекото, неабразивно почистващо средство, подбрано според типа на кожата ще е много по-полезно за избавяне от пъпките по лицето.

Грим при акне

Нормално е да използваме грим за маскиране на пъпките, но поставянето на слой след слой грим може да влоши ситуацията. Ако използвате неправилен консилер или поставите прекалено плътен слой, той ще подчертае възпалението. Червенината и лющенето на кожата, предизвикани от средствата за лечение на акне, ще изглеждат още по-зле, ако ги замажем с дебел слой от различни покрития. Това, което е позволено да използваме, е козметика без мазни съставки и, която е хипоалергенна. В състав трябва да има вода и такива минерални съставки като цинков оксид и други подобни, които скриват червенината, попиват мазнината и не предизвикват раздразнение.

Подбирайте цвета на грима така, че да отива на основния тон на кожата. Не се престаравайте, когато нанасяте основата. Малко количество тонален крем се нанася върху цялото лице. Основата трябва да изсъхне за няколко минути, преди върху нея да се постави останалия грим. Ако забележите почервеняване или сърбеж, или някакъв оток след използването на определена козметика, престанете да я ползвате.

Слънцезащитни средства и акне

Въпреки разпространеното мнение, че слънцезащитните средства предизвикват акне, това не е точно така. Загорялата, от слънцето кожа може временно да прикрие пъпките, но може преждевременно да се появят бръчки. Защитавайте кожата си от слънцето с тънък слой не мазен защитен крем. Използвайте минимум фактор 30 на водна основа или под формата на лек гел или спрей. В състава не трябва да присъстват химически вещества като РАВА или бензофенон, които дразнят чувствителната кожа.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Как да преживеете скандала

Кои бяха най-красивите актриси през 80-те