in

Грешките в прическата състаряват

Прекалено къса прическа
Ако косата ви е гъста и здрава, не е необходимо да я подстригвате късо. А ако вече имате къса коса, разрошете я малко. Това ще придаде на прическата съвременен и жив вид.

 
Пригладената къса коса напомня за остриганите жени след тифа по времето на Първата световна война.

Прекалено дълга коса
Кичурите тип „русалка“ визуално издължава лицето и му придава печален вид. Най-зле от всичко е дълга коса с път по средата на главата. Това подчертава мимическите бръчки. Най-добрата дължина на косата е малко под ключиците, а прическата трябва да е асиметрична.

 

Грешки при боядисване
С времето косата потъмнява и ще е груба грешка, ако се потъмни още повече. Гарваново черното не отива на всеки и още повече на жена на средна възраст.

 
Възрастта се отразява и на тена на лицето. Кожата губи своята яркост и всяко боядисване в един тон, направено в домашни условия ще направи косата да изглежда неестествено. Добрият фризьор може да боядиса косата в преливащи тонове от корените към върховете и така прическата ще изглежда обемна, а не плоска. Много важен е и изборът на оттенъци, за да не изглежда лицето землисто.

Забравете откритото чело и правите линии

Колкото повече остаряваме, толкова по-резки стават чертите на лицето ни. Всички прави линии в косата около лицето само ще подчертават това. Ще подчертават и бръчките. Избирайте линия на косата, която завършва под брадичката.Забравете за жълтите оттенъци
Жълтите тонове в косата придават старомоден и бабешки вид. Това ще състари и жена, която е под 40 г. Работата е там, че в нормални условия всички блондинки потъмняват с възрастта. Сламените, пясъчните и златисти цветове не отиват на жени над 40 г. Обърнете внимание на топлите оттенъци на шоколадовите тонове, на леко червеникавата коса или пък се боядисайте в хладно платинено русо. 

Съсредоточете се върху здравината на косата
С възрастта косите стават по-сухи и изглеждат по-груби. Необходима е постоянна грижа за подхранване на скалпа и за блясък на косъма. 

Не се страхувайте от побеляването

 
Красивата и чиста посивяла коса, без жълти оттенъци облагородява лицето. Много красив цвят за побеляла коса е този, който напомня смес между черен пипер и сол. Подходящи са и студените тонове на бял метал. Ще се изненадате колко благодатна за работа е побелялата коса.
 
 

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Италиански десерт с шоколад и извара

8 неща, които правят една жена привлекателна … и нямат нищо общо с външния вид