in

Говеждо Сатай

Продукти:

  • 500 гр пържола от бут, нарязана
  • 4 супени лъжици лимонов сок
  • 2 скилидки чесън, натрошени
  • 1/2 супени лъжици кафява захар
  • 1 чаена лъжичка смлян кимион
  • 1 чаена лъжичка кориандър
  • 1 супена лъжица рапично масло
  • 1 лук, нарязан на ситно
  • 6 супени лъжици фъстъчено масло
  • 1/2 чаена лъжичка семки от люти чушки

Начин на приготвяне:

  1. В малка купа смесете заедно лимоновия сок, чесъна, захарта, кимиона и кориандъра.
  2. В по-плитка купа посипете върху месото лимонената смес и оставете за 30 мин като марината
  3. Сатай сос:
    • В тенджера затоплете олио. Добавете чесъна и лука, гответе така 2 минути като разбърквате от време на време.
    • Добавете фъстъченото масло, захарта, семките и лимоновия сок, заедно с 200 мл вода, гответе 10 минути докато соса не стане гъст.
  4. Месото се поставя на горещ тиган за печене за  3-4 минути, като след това  се обръща от другата страна за още 3-4 минути докато месото не стане готово.
  5. Сервирайте месото върху зеленчуково канапе и залейте със Сатой соса.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Добрите страни на това да се „детоксикираш“ от социалните медии

Под 12-минутен здравословен боровинков мъфин, изпечен в микровълнова