in

В какъв цвят да се облечем? Психология на дрескода.

Бял

Белият цвят е олицетворения на чистотата, целомъдрието и високото ниво на духовно развитие. Цветът е безпристрастен и символизира невинността, затова булчинските рокли са бели. Ако искате да направите впечатление на надежден, искрен, добър и открит човек, изберете си бяла рокля. Дори най-негативно настроеният човек ще бъде благоразположен, ако беседва с човек с бели дрехи.

Жълт

Повечето хора са на мнение, че жълтото носи негативно послание. Според някои традиции, жълтото символизира лъжата, предателството и алчността. Според други – жълтото има силно положително значение на радост, богатство, власт и надежда. В жълто облекло задължително ще привлечете погледите, ще създадете положителни вибрации и впечатление на уверен в себе си човек, способен умело да разрешава всякакви проблеми.

Оранжев

Това е цветът на радостта и оптимизма, предпочитан от силните, творчески и енергични личности. Учените са на мнение, че продължителното съзерцаване на оранжев цвят компенсира дневната доза от витамин С. Той възбужда, усилва сексуалното влечение и жаждата за приключения. Хората в оранжеви дрехи създават впечатление на открити и дружелюбни натури със склонност към рисковани постъпки.

Червен

 

Цветът е символ на радост, любов, красота, успех, страст и пълнота на живота. В същото време това е цветът на враждата и отмъстителността. Червеното е авторитарно и напълно поглъща вниманието на околните, като е способно дори да дразни събеседниците. Червената рокля се облича в случай, когато искате да сте център на събитията, но не и, ако искате да предразположите някого за разговор. Приглушените и тъмните отенъци се асоциират със зрялост и мъдрост и са предпочитани от сериозните и умни хора.

Розов

Розовият цвят е израз на любовта, страстта и романтиката. За психолозите това е най-пасивният цвят. Съзерцаването му може да свали вътрешната и външната агресивност и да провокира приветливост.

 

Сив

Неутрален, спокоен, скромен и консервативен цвят. Означава практичност и високомерие, ум и тъга. Това е цветът на баланса. Човек, облечен в сиво, не привлича вниманието, изглежда безпристрастен и равнодушен, не предизвиква дълбоки емоции. Ако искате да покажете своята готовност да се подчините на правилата, изберете си костюм в сив цвят.

Син

Цвят на хармонията, спокойствието, лоялността, чистотата и духовността. Дава усещане за стабилност, ред и доверие. Предпочитан е от разсъдливите и консервативни хора, които умеят да анализират ситуацията и да вземат важни решения. Предразполага към общуване, помага да се превъзмогнат тревогата и вълнението.

 

Зелен

В зелено се обличат спокойните, уравновесени и жизнерадостни личности, които се стремят към самоконтрол и вътрешна хармония. От гледна точка на психологията, човек в зелено облекло изглежда отзивчив и дружелюбен за околните, който е готов да помага дори за своя сметка. Почитателите на зеленото винаги са внимателни и не са склонни към компромиси. Смята се, че зелената дреха е най-добър избор за преговори.

Кафяв

Комфортен, безопасен, надежден и искрен цвят. От кафявото се излъчва стабилност, откритост, честност, практичност и простота. Цветът предразполага към откровен разговор и подхожда за първа делова среща или събеседване. Жените, в чийто гардероб преобладава кафяв цвят са много активни в любовта, верни, предани, но и много упорити.

Черен

Смятан е за класически цвят на елегантността. Асоциира се с опасност и тайни, със сексуалност, увереност и власт. Често се предполага, че в черно се обличат хората, който са в лошо емоционално състояние, но това не е така. Желанието да се облече черно може да е предизвикано от обикновена практичност.

Какво смятат психолозите?

За разговор с приятелки отиват пастелни, зелени, светло сини и кафяви тонове.

Ако събеседникът страда от депресия, най-добре е към облеклото да се добави жълт или оранжев детайл.

За делови разговори са подходящи тъмно сини и сиви тонове, но, ако е необходимо да се привлече внимание, червеният костюм е абсолютно незаменим.

Ако се стремите да демонстрирате своето интелектуално и духовно превъзходство или да предизвикате у събеседника усещане за доверие, то най-подходящи са сините и кафявите дрехи.

Черното е перфектно за вечерни тоалети и корпоративни мероприятия, въпреки, че този цвят подтиска настроението и предизвиква дискомфорт у събеседника.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Бърз и лесен трик за плосък корем през лятото

Това трябва да се знае: 5 групи продукти, които повреждат зъбите