in

Вкусни съботни пилешки гърди

Продукти:

4 броя пилешки гърди без кост
¼ чаша намачкан чесън
½ чаша бял винен оцет
¼ чаша вода
¼ чаша зехтин
¼ чаша рапично олио
2 супени лъжици риган
2 супени лъжици розмарин
1 лимон, нарязан
1 супена лъжица сушена люта чушка на люспи
1 супена лъжица черен пипер
2 супени лъжици сол
1 супена лъжица захар

Приготвяне:

Смесете всички съставки за маринатата в купа. Поставете в нея нарязаните на пържоли пилешки гърди и оставете да поеме за през нощта. Извадете пилето от маринатата без да го изцеждате много, за да остане от соса по него.

Печете на грил на средна температура или в тава, покрита с хартия за печене. Покрийте месото с резените лимон, поръсете с още подправки на вкус.

Забележка:

Можете да оставите пилешките гърди цели и да ги мариновате и печете така. След като са готови ги нарежете на филийки.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Тайландска салата от папая

5 начина да намалим по естествен начин бръчките