in

Виж как трябва да си миеш косата

Тънка коса, раздвоени краища и пърхот? Не бързайте да обвинявате сезона! Всеки един от тези проблеми може да е предизвикан от неправилното миене на косата. В какво се изразяват грешките?

Малко вода

За да подейства шампоанът по-добре и да е по-ефективен, косата трябва да е напълно мокра. Не трябва да се икономисва вода, а да се стои под душа 3-4 минути, преди да се нанесе шампоана.

Грешни сулфати

Сулфатите са нужни, за да се появи по-голямо количество пяна, леко да се сапунисва косата и да се отстранява замърсяването на косата възможно най-добре. Трябва да се отстрани не само кожния секрет, но и мъртвите клетки. Когато миете главата си, нанесете шампоана на тила на темето и от двете страни на главата и чак тогава добавете вода до появата на пяна.

Разтривате косата

Една от най-разпространените грешки се заключава в силното триене на косата между дланите. Това наистина може да я повреди. Старайте се да не докосвате краищата на кичурите, ако това не се налага. По-добре масажирайте кожата на главата с възглавничките на палците – там шампоанът е най-необходим.

Ненужни повторения

Популярната грешка шампоанът да се нанася 2 и повече пъти идва от 50-те години на миналия век, когато това се е препоръчвало поради рядкото миене на косата. Еднократното нанасяне е напълно достатъчно.

Лошо изплакната коса

След нанасянето на шампоана е необходимо време за неговото измиване. Ще се учудите, но фризьорите често забелязват белезникави следи зад ушите и по скалпа, които не са пърхот, а остатъци от шампоан.

Лошо поставен балсам

Измиването на главата няма да е завършено, ако не е използван балсам. Запомнете, че той се използва за краищата на кичурите, а не за корените. Опитайте да не го разнасяте с гребен, който ще накъса мократа коса. И в заключение – наплискайте мократа коса със студена вода за допълнителен блясък.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Как още да използваме водката?

Как да разпознаем детски гастрит