in

Бьоф Строганов – руско ястие с телешко месо, гъби, домати, бяло вино и сметана

ПРОДУКТИ:

  • 600 г телешко филе
  • 2 глави лук
  • 250 г печурки
  • 80 г масло
  • 5 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. горчица
  • 1/2 к.ч. бяло вино
  • 3 с.л. олио
  • 1 ч.ч. сметана
  • 1 ч.л. червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз

РЕЦЕПТА:

Лукът (2 глави) се нарязва на много ситно и се задушава в олиото (3 с.л.) до омекване. След това към него се добавят измитите и нарязани на полумесеци печурки (250 г) и задушаването продължава още 10 минути, като се разбърква от време на време. Накрая се прибавят доматеното пюре (5 с.л.), бялото вино (1/2 к.ч.) и горчицата (1 ч.л.), и всичко се разбърква. Сосът се оставя да къкри на тих огън няколко минути. Месото (600 г) се нарязва на тънки ивички и се запържва за десет минути в маслото (80 г). Разбърква се непрекъснато, за да се запържи от всички страни. Подправя се със сол и черен пипер. Към него се добавят гъбеният сос, течната сметана (1 ч.ч.) и червеният пипер (1 ч.л.), разбърква се и ястието се оставя да къкри на тих огън около 15-20 минути. Сервира се горещо върху канапе от варен ориз. По желание се декорира с листенца пресен магданоз.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Какво знаем за българското знаме?

Карлови Вари – трио балнеолечебни курорти в Бохемия