in

Аспержи в прошуто (бекон) на фурна

Едно изискано предястие или ефектна гарнитура, а защо не и просто лека вечеря – аспержите са много вкусен, хрупкав зеленчук, поднесени с бекон ще се харесат на всеки!

Продукти
за 4-6 порции

пресни аспержи 500 г
прошуто (бекон) 100г

Време за приготвяне: 30 мин.
– за подготовка – 10 мин. 
– за готвене – 20 мин.

Калории 
Общо  378 Ккал 
За една порция 95  Ккал 

Приготвяне 

Аспержите се подрязват и ако са много дебели в долния край леко се обелват, за да остане само крехката сърцевина.
Бланшират се във вряща подсолена вода за 5-8 минути .
Изваждат се в ледена вода.
Всяко стръкче аспержи се увива в тънко парче бекон. Не е необходимо да е увито плътно цялото.
Подреждат се в тава и се пекат в предварително загрята на 180 С фурна за около 15-20 мин.
За по-малки количества може да се запържат на тиган.

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Есенните плодове с лечебен ефект, от които се нуждаем

Мляко с ориз и плодове