in

Армеева чорба

Или „Супичка трезве“ – прекрасна рецепта от един дядо…

Продукти:
– 400 гр свинско месо (без кост)
– 1 стрък праз лук
– 4 листа кисело зеле
– 50 гр ориз
– олио, чубрица, чер пипер (млян)
– 500 мл зелев сок от киселото зеле (армея) + 1 литър вода
– 1 яйце за застройка
Приготвяне:
Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва. Прибавя се нарязания на дребно праз лук. След като се запържи и празът, се добавят ситно нарязаните зелеви листа. Залива се с водата и зелевия сок. Съотношението вода:зелев сок е 2:1. Така супата ври около 20 минути. Добавя се оризът. След като се свари оризът, супата се подправя с чубрица и черен пипер. Оставя се да се охлади и се застройва с едно яйце. Бон апети! 🙂

Какво мислите?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Крем супа от тиква и джинджифил

Ето какъв домашен любимец да си вземем, ако не искаме котка или куче